ceturtdiena, 2013. gada 7. novembris

KAS IR SEJAS JOGA?


Gadiem ejot, muskuļi zaudē elastību, atslābst, sejas audi pamazām sāk slīdēt uz leju, atslābinās pieres, pakauša muskuļi un acs gredzenmuskuļi. Sejas centrālās daļas muskuļu saraušanās rezultātā, padziļinās grumbas. Atslābinoties vaigu, zoda un žokļa līnijas muskuļiem, veidojas grumbas, kā arī, noslīdot vaigu muskuļiem, veidojas tā sauktie „buldoga vaidziņi" un atslābstot kakla muskuļu tonusam, veidojas dubultzods. 
Ādas PH līmenis nav līdzsvarā un padara ādu sausu, plānu vai pārmērīgi taukainu uz kuras parādās akne. Tas kā tu elpo, lieto ūdeni un barību, atspoguļo to, kā tu dzīvo. Ja asinis ir nepietiekoši apskābekļotas, ko izraisa seklā elpošana, āda zaudē savu elastību kļūst pelēcīgi bāla, nošļukusi, un lūpas iegūst zilganu nokrāsu. Pateicoties skābeklim 20% atjaunojas šūnas, bet 80 % skābeklis sašķeļ zemādas tauku rezerves pārvēršot tās enerģijā, kura paredzēta muskuļu kustināšanai, dziedzeru sekrēcijai un citām svarīgām dzīvības norisēm.
Cilvēks ap 70-80 % sastāv no ūdens. 
Pakāpeniski dzīves laikā cilvēks ūdeni zaudē, un veca cilvēka organismā ūdens ir tikai 55%. Tātad novecošana saistīta arī ar izžūšanu, kā rezultātā šūnas sāk strauji atmirt, saindējot organismu un radot daudzas problēmas. 
Tāpēc intensīva muskuļu nodarbināšana sejas vingrošanas procesā ideāli uzlabo asinscirkulāciju, kas nodrošina sejas ādas barošanu un audu reģenerēšanu. 
Seja ir mūsu karte, kura parāda ne tikai veselības stāvokli, bet visu dzīvi kopumā. 
Uz sejas ir ļoti daudz biopunktu, kurus stimulējot ar akupresūras paņēmienu iespējams uzlabot iekšējos orgānus un sakārtot savu veselību. 

Inga Gromova ir sejas jogas pasniedzēja. 

Un Inga ir viena no pirmajām, kas atsaucās uz "Dzīves elpas" uzaicinājumu
dot cilvēkiem iespēju izzināt sevi, strādāt ar sevi un noticēt sev.
 
Inga atkal ir kopā ar mums un novembra piektdienās ikvienam no Jums būs iepsēja piedalīties Ingas Gromovas nodarbību ciklā 

"Sejas joga - mūsu skaistumam un veselībai".
Esi kopā ar mums un  INGU GROMOVU